DE GB

Container desiccant gebruik: waarom belangrijk?

« terug naar overzicht

Container desiccant gebruik: uitleg

Container desiccants verklaard.
Bedrijven die producten overzees vervoeren in containers, wagons, vrachtschepen en vrachtwagens verliezen jaarlijks miljoenen door de opbouw van condensatie, ook bekend als container regen of container zweet.  Wisselingen in vochtigheid en temperatuur in de container zijn er de oorzaak van dat waterdamp neerslaat als vocht, waardoor schimmels, roest en vervormingen van het product kunnen ontstaan. 

Externe invloeden:

De temperatuur in de container wordt beïnvloed door het ontwerp en door de weersomstandigheden.  Containers met goede warmtegeleidende karakteristieken, een grote oppervlakte ten opzichte van het volume en reflecterende oppervlakken zijn beter in staat vochtproblemen af te weren.  De invloed van zonnewarmte, buitentemperatuur, luchtvochtigheid en neerslag - allen natuurlijke invloeden die een grote invloed kunnen hebben op de opbouw van condensatie - zijn lastiger te beheersen.  Hoewel het verleggen van de vaarroutes een aantal van de effecten van het weer kunnen reduceren, is dit niet altijd mogelijk of economisch wenselijk.  

Interne invloeden:

Het vocht in uw pallets mag onbelangrijk lijken, maar de keuze voor het soort pallets kan een grote invloed hebben op het condensatieniveau in de container.  Om te beginnen is de palletindustrie een just-in-time marktsector.  Fabrikanten houden doorgaans geen enorme voorraden hout of pallets aan; de kans is groot dat nieuwe pallets die bij u worden afgeleverd, van vers hout zijn gemaakt, met een vochtgehalte van 35 tot soms wel 60%. 

Warmtebehandeling van pallets?

Voor diegenen die denken dat een warmtebehandeling pallets droger maakt, opgelet. Warmtebehandeling doodt insectenlarven in hout, zodat de pallets vrij van ongedierte zijn maar in tegenstelling tot de algemeen geldende aanname, wordt het hout niet droog van deze behandeling.  Warmtebehandeling brengt het vocht juist naar de oppervlakte waardoor daar eenvoudig schimmels ontstaan. 

Wat is de beste manier om droog te verschepen, met deze factoren in gedachten?  Het gebruik van droogzakjes is één van de beste manieren om de effecten van container regen te beperken.  Een desiccant is een hygroscopische substantie die een droge omgeving handhaaft of veroorzaakt.   Door het vocht uit de lucht te onttrekken, wordt het dauwpunt of de temperatuur waarop vocht in de lucht omgezet wordt in vloeistof verlaagd, waardoor uw lading veilig en droog blijft.

Container desiccant verkrijgbaar bij Canadaco

Als Europa's voornaamste leverancier van container droogmiddelen, zijn wij in staat superieure service te leveren, zeer competitieve prijzen te rekenen en onze klanten voordelen te bieden door alles uit voorraad te kunnen leveren.

Bestel nu!!!