DE GB

Desiccant silica gel toepassing in containers

« terug naar overzicht

Desiccant silica gel: wat te doen als vochtproblemen voortduren in containers ondanks het gebruik van silica gel?

Als er nog vochtproblemen zijn kunnen we gemakkelijk stellen dat het aantal eenheden per container onvoldoende is en dat het raadzaam is om de eenheden te verhogen per container.  Er zijn vele factoren die grotere hoeveelheden vocht dan verwacht in de container kunnen veroorzaken.

Container bodem

Recente studies hebben aangetoond dat het vochtgehalte van de houten vloeren hoger is dan vroeger.  Dat is deels vanwege de kwaliteit van het hout dat tegenwoordig wordt gebruikt en deels omdat de vloeren worden schoongemaakt met water en ze niet voldoende zijn gedroogd voordat de container weer wordt gevuld.

Verpakking:

Houten pallets bevatten altijd meer dan 20% vocht, dat altijd problemen veroorzaakt, welke producten er ook op de pallets worden geplaatst.  De verpakking, vaak zijn dat dozen, bevatten vocht, die zich zal verspreiden in de lading of verdampen in de lucht.

Producten:

De grootste veroorzaker van vocht in een container zijn de producten zelf.  Het MC (moisture content = vochtgehalte) varieert ruwweg tussen 10% en 35%.  Wanneer het MC de 25% bereikt, is de lading in de gevarenzone.

Reis- en klimaatfactoren:

Als alle bovengenoemde factoren zijn gecontroleerd en er nog steeds een probleem is, zijn waarschijnlijk de omstandigheden tijdens transport het probleem.  Het eerste punt van overweging is de transporttijd.  Veel hangt af van de bestemming en (nog belangrijker) het klimaat tijdens het transport en op de eindbestemming.  De wisselingen in temperatuur en de relatieve luchtvochtigheid zijn de oorzaak van condensatie.  Als lange transporten niet vermeden  kunnen worden, is ons advies om meer eenheden droogmiddelen toe te voegen om de extra watermoleculen op te vangen. Voorbeelden hoeveel droogmiddel u nodig heeft kunt u vinden op  http://droogzakjes.nl/nl/service/container-richtlijnen.php

Effectieve droogmiddelen voor gebruik in containers bestelt u hier