DE GB

Koop silica gel - en houd uw producten vrij van vocht

« terug naar overzicht

Koop silica gel - en houd uw producten vrij van vocht

Koop silica gel - dit is een veel gebruikt en traditioneel droogmiddel en is een chemische stof met zeer veel openingen, waarvan het mantelvlak bestaat interne structurele poriën, die een hoge adsorptie capaciteit hebben.  Silica geld is niet vervormbaar, niet-vervloeiend, niet-giftig en geurloos, ook in verzadigde toestand.

SiO2

Silicagel is siliciumdioxide (SiO2). Het is een natuurlijk voorkomend mineraal dat wordt gezuiverd en in granulaire vorm of als kralen wordt verwerkt.  Als droogmiddel heeft het een gemiddelde poriegrootte van 24 Angström en heeft het een sterke affiniteit met vocht moleculen. De silicagel zal vocht aantrekken bij temperaturen tot 220 ° F (105 ° C).  Als de temperatuur boven de 100 ° F/38 ° C komt, zal de snelheid van vochtopname vertragen maar de silicagel zal nog steeds werken.

Bedrijfstemperaturen:

Silica gel werkt optimaal bij kamertemperatuur (70 ° tot 90 ° F of 21 ° tot 32 ° C) en hoge luchtvochtigheid (60 tot 90% RV) en laat de relatieve vochtigheid in een container dalen tot ongeveer 40% RH. In de Verenigde Staten bijvoorbeeld, wordt silicagel gewoonlijk gebruikt bij levensmiddelen en farmaceutische toepassingen, aangezien alleen silicagel door de FDA is goedgekeurd voor direct contact met deze producten.

Absorptie van andere vloeistoffen:

Net als klei, heeft silicagel, met een brede waaier van poriegrootten, de mogelijkheid andere stoffen dan water te adsorberen.  De relatieve volgorde van mate van adsorbtie is: water, ammoniak, alcohol, aromaten, olefinen, diolefinen en paraffinen.  Wanneer de mogelijkheid van multi-component adsorptie aanwezig is, zullen de sterker geadsorbeerde verbindingen, zoals water, de zwakker geadsorbeerde verbindingen verdringen.

Canadaco B.V.

Als Europa's voornaamste leverancier van container droogmiddelen, zijn wij in staat superieure service te leveren, zeer competitieve prijzen te rekenen en onze klanten voordelen te bieden door altijd (ongeacht het aantal) uit voorraad te kunnen leveren. 

Bestel nu