DE GB
Container Richtlijnen

Container Richtlijnen

Richtlijnen voor container ladingen met als droogmiddel de Master Dry of Sea Dry:

De vocht adsorptiecapaciteit van Master Dry en Sea Dry is groter in vergelijking met die van Desi Dry en DIN Dry.
Voor container transport raden wij u aan Master Dry en / of Sea Dry te gebruiken. Uit dit overzicht blijkt, in alfabetische volgorde, de goederen waarvoor Master Dry en Sea Dry betrouwbare bescherming tegen vocht biedt. De genoemde aanbevelingen gelden voor de standaard 20-voets containers (GP). De hoeveelheid voor standaard 40-voet containers is dus twee keer zo veel.

Aanbevolen hoeveelheid voor 20-voet containers:

   

PRODUCT

MASTER DRY

SEA DRY

Aluminium

8 kg

3 kg

Geneesmiddelen

14 kg

5 kg

Balen polypropeenvezels

9-10 kg

3 kg

Bier of olie in blik, verpakt in karton

8-10 kg

3 kg

Chutney in de potjes, verpakt in karton

10 kg

3 kg

Huishoudelijke apparaten (koelkasten, was-machines, vaatwassers, magnetrons, etc)

8 kg

3 kg

Rubber goederen, India rubber

8-12 kg

4 kg

Kabels, etc

12 tot 16 kg

5 kg

Koffie (in bulk)

Moet worden demoisturised
met 1% per 1 kg

Moet worden demoisturised met 1% per 0,3 kg

Cacao (in bulk)

20 kg

6 kg

Koper

8 kg

3 kg

Ingeblikt voedsel (vis, fruit, vlees, melk, groenten, enz.)

14 tot 16 kg

5 kg

Lederwaren

12 kg

4 kg

Machines (onderdelen), pompen, onderdelen, etc

8-10 kg

3 kg

Messing

8 kg

3 kg

Metalen (staal)

8 kg

3 kg

Zuivelproducten (melkpoeder, kaas producten)

14 tot 16 kg

5 kg

Mineraalwater

16-18 kg

5 kg

Tabak goederen

10 kg

3 kg

Tabaksbladeren

12 kg

4 kg

Thee in jute zakken

20 kg

6 kg

Thee in thee kratten

10 kg

3 kg

Textiel (natuurlijk), katoen, jute, zijde, enz.

10 kg

3 kg

Textiel (synthetische)

10 kg

 3 kg

Als algemene richtlijn waarde voor diverse goederen, raden wij aan 16 kg. van de Master Dry of
5 kg. Sea Dry voor een 20ft. containers te gebruiken.

De Droogmiddel Methode:

De droogmiddel methode wordt gebruikt voor het beschermen tegen schade door vocht. Om de lading te beschermen wordt een droogmiddel toegevoegd in een gesloten omhulling (of een afgesloten ruimte). Het droogmiddel neemt vocht uit de lucht, de relatieve vochtigheid wordt teruggebracht tot een veilige waarde van ca. 40% bij 20 ° C bij een juiste afmeting.

Master Dry in containers:
De container moet worden gecontroleerd op: Scheuren; Lekkende, niet goed sluitende deuren en andere schade.

Het droogmiddel is gelijkmatig te verdelen in de bovenste zone van de container.


Plaats 2 stuks in de deuropening.


Welke processen veroorzaken condensatie in uw Container?

Een container is een gesloten systeem met zijn eigen ‘weer’ binnen. Het verschilt van een magazijn is dat de variatie van de temperatuur veel groter is.

Het is niet ongebruikelijk om containers te zien waarin de temperaturen variëren van bevriezing tot 60-70 C in de loop van een enkele reis. Feit is dat warme lucht meer vochtigheid kan houden dan koude lucht. Dat betekent dat als warme lucht wordt gekoeld, het vochtiger wordt.

Als er genoeg van het vocht wordt gekoeld ontstaat er regen uit – condenseren. Dat is precies hetzelfde fenomeen waardoor dauw in het gras of mist op een koele herfst ontstaat.

Zelfs zonder condensatie, is het bij een verhoogde luchtvochtigheid al voldoende om over een korte periode, schade te veroorzaken.

Bij een bescheiden niveau van 60-70% vochtigheid zal er bij metalen corrosie optreden of deze zullen verkleuren. Op een hoger niveau van vochtigheid, 80% – 90%, zal er schimmel optreden, etiketten zullen loslaten en golfkarton dozen zullen opwellen en zacht worden.

Migratie van vocht:

Lucht slaat veel water op bij hoge temperaturen dan bij lage temperaturen. Bij een maximale relatieve vochtigheid van 100% en 30 ° C, zal dit neerkomen op 30,4 g/m3, maar bij 5 ° C zal het slechts 6,8 g/m3 zijn. Dit vocht kan niet ontsnappen via de wanden van b.v. een container wanneer de temperaturen dalen.

Indien de goederen niet net zo snel opwarmen als de lucht, zal er condensatie plaats vinden, in feite op het oppervlak van de goederen. Omgekeerd, wanneer de temperatuur stijgt komt vocht vrij uit de goederen en / of de verpakking en deze komt vrij in de lucht.

Tijdens opslag in het magazijn op een vochtige houten pallet kan de oorspronkelijk lage relatieve vochtigheid in de omhulling van bijvoorbeeld 30% tot 80% oplopen.

Acute temperatuurschommelingen worden niet alleen veroorzaakt tijdens het vervoer van goederen door middel van verschillende klimaatzones. Het verschil tussen een dag met sterke straling door de zon en de volgende nacht kan voor een verschil zorgen van meer dan 40 ° in de lading containers.

De vier types vocht
Voor een juiste dimensionering, moet men met alle “vier vocht-types” rekening houden. In dit gesloten systeem, kan het vocht waarden ofwel exact worden berekend op basis van formules of geraamd op basis van ervaring. Deze procedure wordt beschreven in de dimensionering sectie.

Dimensionering voor opslag limieten in eenheden (TME)
Let op:
De waarden in de tabel beschrijven de vereiste hoeveelheid TME per vierkante meter folie voor opslag in de juiste klimaatzones. Voorwaarde is wel dat het verpakte product zelf geen vocht bevat, max van de opslagperiode vaststellen, 1 jaar, we raden een laag polyethyleen (PE) aan van ten minste 0,2 mm dik. Voor een opslagperiode van 1 tot 5 jaar raden we een vel barrièremateriaal (komposietfilm van PE en ALU) te gebruiken.


Klimatogram
Waterdamp in een kubieke meter lucht als functie van temperatuur en relatieve vochtigheid.

De waterdamp in de lucht is te zien in de bovenste regel in g per m³.
De onderste regel beschrijft de temperatuur van het dauwpunt in º C.

Voorbeeld:

Bij 45º C en 60% relatieve vochtigheid, de lucht bevat 39,50 g water in 1 m³. Indien deze lucht koelt tot 35° C (dauwpunt), onstaat er een relatieve vochtigheid van 100%. Er is dus dezelfde hoeveelheid water bij 45 ° C met 60% relatieve vochtigheid als bij 35° C met 100% relatieve vochtigheid in een m³ lucht. Daalt de temperatuur verder tot 15° C neemt de lucht geen water meer op. Condenseert op de goederen of de verpakking heeft deze geabsorbeerd.

Bij 15° C blijft de relatieve vochtigheid de maximale 100%. Slechts 12,82 g water kan worden vast gehouden. De rest wordt geabsorbeerd door de goederen of de verpakking.

39,5 g – 12,82 g = 26,68 g water.